San urgentne noći

U drugoj sezoni serijala "San urgentne noći", 28 lekara nas vodi kroz 14 epizoda koje sadrže po dve nesvakidašnje priče, neretko i medicinske fenomene. Ovo su istinite priče pacijenata a prate ih igrane, dinamične rekonstrukcije. Priče o pobedama, o velikim ljudima koji ponosno i predano rade svoj posao spasavajući ljudske živote svakog dana.

Sedma epizoda nosi naziv "Jedno Da". Naopaka priča koja počinje krajem, a završava se novim početkom. Jedan poziv, jedno da. Poslednja nada za novi život. Epizoda koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dvomesečna beba i sedamnaestogodišnji dečak čekali su na jedno da, a da je udahnulo novi život i šansu za drugačijim sutra. Specijalna epizoda o transplantaciji jetre i srca, a jedinstvena po autentičnim snimcima prave transplantacije srca koja je prvi put snimljena televizijskom kamerom.

Kroz ovu epizodu vode nas prof. dr Svetozar Putnik kardiohirurg i dr Nataša Dragutinović pedijatar UDK Tiršova, a čućemo i priču najmlađeg transplantiranog pacijenta u Srbiji, Uroša Mažića.

Serijal nosi naziv po istoimenom romanu prof. dr Predraga Mitrovića.

Autor serijala je Jovana Vučković i "Cinemagia production".

 

broj komentara 0 pošalji komentar