S Tamarom u akciji

Pomoć za porodicu Minić, Despotovac

Zorica Minić je samohrana majka koja boluje od prvog stepena multipla skleroze. Otac joj je bio veliki stručnjak speleologije, radio je u Resavskoj pećini. Od preduzeća je dobio stan u kome je Zorica živela ceo život. Iza sebe ima vanbračnu zajednicu iz koje ima sina Filipa. Sa suprugom je živela u svom devojačkom stanu.

Sada radi na određeno vreme u JP "Resavska pećina" u administraciji. Živi od svoje plate i majčine penzije. Baka Milosava se veoma slabo kreće, tri godine nije izlazila iz stana. Zorica trenutno prima vitaminske terapije, ali se nikada ne zna, nažalost, u kom pravcu će bolest napredovati. Od smrti oca, ima više od dvadeset godina, Zorica nije bila u mogućnosti da renovira stan u kojem živi sa majkom i sinom. Ističe da nikakvu pomoć nema od bivšeg partnera koji ne plaća ni alimentaciju. Nameštaj u stanu je stariji od nje same, sanitarije u kupatilu i kuhinji kao i stolarija nije menjana više od 40 godina.

Zoricu su za emisiju "S Tamarom u akciji", pre svega, prijavile kolege iz firme sa kojima se odlično slaže i koji su joj velika podrška.

Arhitekta Tamarine ekipe Aleksandar Popović imao je pre svega zadatak da Zoričin stan "prosvetli" s obzirom da je zgrada okrenuta prema severu. Rušenjem zidova, proširivanjem i zastakljivanjem terase, uz pomoć svetlih boja, vedrom bojom nameštaja, i dekoracijom, preraspoređivanjem strukture stana, baka i Filip su dobili svoje sobe, a čitav životni prostor je prodisao novom energijom.

Tamarini majstori su uz pomoć javnog preduzeća iz Despotovca, koji su najviše pomogli u nošenju šuta iz stana i unošenju materijala koji je bio neophodan za kompletno renoviranje stana, uspeli da u zadatom roku svim Minićima pruže nov životni prostor.

Predeo Gornje Resave odiše netaknutom i nezagađenom prirodnom lepotom. Karakterišu ga kraške planine Homolja i južnog Kučaja koje je Tamara želela da prenese gledaocima u novoj epizodi serijala "S Tamarom u akciji".

Osim poznate lepote Resavske pećine i manastira Manasija, gledaoci će na poseban način koji karakteriše stil ekipe "S Tamarom u akciji", uživati u još jednoj humanitarnoj akciji, koja je na programu u petak 5. aprila, na Prvom programu RTS-a sa početkom u 21č.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво