Oko magazin: Emir Kusturica i Čeda Jovanović u predsedništvu BIH

Šta savetnici iz Srbije donose Dodiku i Komšiću a koga će izabrati Džaferović?

Sve je počelo od Milorada Dodika. Ubedljivi pobednik izbora za srpskog člana predsedništva nije odoleo da svoj put u Sarajevo ne začini prvorazrednom političkom provokacijom. Za svog savetnika izabrao je Emira Kusturicu. Željko Komšić i Milorad Dodik su takvi politički antipodi da je i odgovor na Kusturicu morao da bude neko potpuno suprotan od Kusturice. I hrvatski član predsedništva izabrao je Čedomira Jovanovića. Ko onda ostaje Šefiku Džaferoviću? Da li će to da bude Muamer efendija Zukorlić i šta savetnici iz Srbije donose predsedništvu Bosne i Hercegovine.

"Što je niži kurs franka, to je veći rizik. Naglo jačanje ove valute će dovesti do velikih gubitaka. Nisam siguran da su svi učesnici na tržištu svesni ovog rizika", glasilo je marta 2007. upozorenje Nacionalne banke Švajcarske. Naravno, ni u Srbiji kao ni u mnogim drugim evropskim zemljama nisu bili svesni rizika misleći da Švajcarska i rulet ne idu u istu rečenicu. 12 godina kasnije došli smo do toga da oni koji su uzeli kredite u "švajcarcima" štrajkuju glađu a problem rešava predsednik države. Ko je kriv za ovaj švajcarski rulet a ko će naposletku da plati ceh?

Jadranska košarkaška liga došla je do svoje najzanimljivije faze. Sve što su ove godine radili Zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita staje u jednu utakmicu. Međutim, postoji li šansa da velika četvorka ABA lige uskoro dobije nelojalnu konkurenciju? Koliko je realno da se grčki Olimpijakos priključi Jadranskoj ligi? Da li grčke sudije mogu da pošalju evrospkog velikana u ligu klubova bivše Jugoslavije.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво