S Tamarom u akciji

Pomoć za porodicu Šljivić, Paraćin

Milorad Šljivić (37) je imao veoma teško detinjstvo. Majka ga je napustila jer je otac bio veoma problematičan (na kraju je završio i u zatvoru). Odgajili su ga baba i deda u njihovoj kući a već sa 14 godina počeo je da radi. Nadničio je skoro svima u selu. Kada je nasledio porodičnu kuću, uštedeo je i sagradio kupatilo. Suprugu Jelenu (30) upoznao je u Paraćinu, venčali su se i dobili ćerke Unu (6) i Minu (4).

Deci i ženi Milorad pruža svu ljubav koju on kao dete nije osetio. Dobio je stalno zaposlenje ali posle posla i dalje nadniči- očitava struju za EPS, čisti dvorišta, priprema ogrev za veliki broj domaćinstava. Jelena održava domaćinstvo i brine o deci.

Porodica Šljivić, ima veoma malo nameštaja, krov kuće je prokišnjavao na nekoliko mesta, a zbog loše povezanosti prostorija- svi spavaju u jednoj sobi, koja ima šporet na čvrsto gorivo, koji može da greje samo jednu prostoriju.

Uz pomoć lokalne samouprave, Javnog komunalnog preduzeća i nekoliko privatnih građevinskih firmi koji su sami ponudi svoju pomoć, Tamara je uspela potpuno da promeni izgled oronule, stare i nefunkcionalne kuće porodice Šljivić. Uz pomoć ekipe tesara, sređen je krov, sagrađena je nadstrešnica iznad kupatila i time je potpuno rešen problem vlage, urađena je fasada, napravljena nova kanalizacija i septička jama, sređena ograda i kompletna okućnica. Aleksandar je arhitektonski napravio funkcionalan raspored prostorija i kući i potpuno promenio kuću iznutra.

Uz divne građevinske radove, Tamara gledaoce vodi do Sisevačke banje, kanjona reke Gradac, divnih prirodnih lepota opštine Paraćin. Ali, videćete priču o najtrofejnijem padobranskom bračnom paru u ovom delu Evrope, koji je otvorio jedinu profesinalnu radionicu za izradu padobrana u ovom delu evrope, a Tamara je morala da dokaže svoju hrabrost skakanjem iz aviona sa 3000 metara.

Sve to ćete moći da vidite u novoj epizodi emisije "S Tamarom u akciji" koja je programu 29. marta sa početkom u 21 čas, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво