Staljinova smrt

Politički život Sovjetskog Saveza tokom 50-ih godina dobija crnohumornu formu u novom filmu "Staljinova smrt", majstora političke satire Armanda Ianučija. (The Death of Stalin, 2017)

Ova ekranizacija francuskog stripa La mort de Staline stavlja u fokus političke mahinacije i previranja posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina, i prikazuje ih na najzabavniji mogući način.

Radnja filma se odvija u Moskvi, 1953. godine. Nakon smrti sovjetskog diktatora Staljina, sledi kompletni haos u vrhu vlasti, kao i borba za upražnjenu poziciju.

Među moćnicima koji započinju nadmetanje za prevlast su Georgij Maljenkov, Nikita Hruščov i šef policije Lavrentij Berija. Dok oni prave pometnju, svađaju se i zabijaju jedni drugima nož u leđa, ko vodi državu?

Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija obećava odličnu zabavu.

Uloge: Džefri Tambor, Stiv Bušemi, Sajmon Rasel Bil, Rupert Frend...

Režija: Armando Ianuči

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво