Kulturni dnevnik

U Ateljeu 212, 17. marta premijerno će biti izvedena predstava "Ovaj će biti drugačiji", u režiji Đurđe Tešić. Predstava je rađena po delu Staše Bajac, pobedničkoj drami petog regionalnog konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst u 2017. godini. Staša Bajac je gost Kulturnog dnevnika.

U okviru martovskog izlagačkog programa, u Kulturnom centru Beograda otvorene su tri izložbe: u Likovnoj galeriji ambijentalna instalacija Zorana Dimovskog, u Galeriji Artget fotografije Đorđa Odanovića, a u Galeriji Podrum koautorski projekat Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića pod nazivom "Minuta šutnje".

U zgradi RTS-a nastavljeno je snimanje filma "O životu i o smrti", prema scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije.

Predstavljen je projekat Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture.

U Kulturnom dnevniku govorimo o reprezentativnom izdanju "Ljudi Politike", leksikonu saradnika ovog našeg najstarijeg lista od 1904. do 1941. godine, autora Slobodana Giše Bogunovića.

Sa slovenačkim rediteljem i konceptualnim umetnikom Draganom Živadinovim, razgovarali smo o kosmosu u umetničkim traganjima i predstavama koje je režirao u bestežinskom stanju.

Govorimo i o Arati Isozakiju, ovogodišnjem dobitniku Prickerove nagrade za arhitekturu.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar