Senke nad Balkanom

Osma epizoda: Racija u Makedoniji usledila je kao odmazda za Damjanovu otmicu iz Glavnjače. Gazda Kirovi ljudi su se pritajili. Đolovićevi žandari među kojima je i Vidoje, Sonjin muž, ništa nisu pronašli.

Stanko priznaje Tanetu da je ubio Stavru. Dovodi ga do Stavrinog leša u Jatagan mali. Stanko želi da se prijavi, ali Tane mu to ne dozvoli i kaže da će on rešiti tu stvar.

Damjan, Jovana, Kiro i Makedonci su se sklonili na salaš koji čuvaju Kaluđerovi ljudi. Kaluđer dolazi da ih obiđe, a oni mu zatraže pomoć oko još jednog ubistva. Ovoga puta, u pitanju je veoma važna ličnost.

Stanko za večerom svom deda Luki priznaje da je ubio čoveka, ali Luka ga iznenadi reakcijom i uteši ga svojom bezuslovnom ljubavlju.

Ujutro, Stanko dolazi u prosekturu da uzme izveštaj s Milisavljeve autopsije. Bojana mu pokaže leš nepoznate žene koja je nađena na nekom polju i kaže da ta žena ima iste povrede kao Avram...

Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Miloš Timotijević, Nenad Jezdić, Marko Živić, Nebojša Dugalić, Marko Gvero, Žarko Laušević, Srđan Todorović, Aleksandar Galibin, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Petar Arsovski... i mnogi drugi.

Kreator serije: Dragan Bjelogrlić
Urednik serije: Marko Novaković
Režija sedme epizode: Igor Ivanov i Dragan Bjelogrlić
Scenario: Danica Pajović, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stoiljković
Direktor fotografije: Ivan Kostić
Montaža: Lazar Predojev
Muzika: Manjifiko
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić Prota
Kostimografija: Boris Čakširan
Produkcijski dizajn (scenografija): Goran Joksimović Joksa
Producent: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija: Kobra film
Koproducenti: Tomi Salkovski, Stalbel Mišalkov
Koprodukcija: Skopje Film Studio, Radio Televizija Republika Srpska
Izvršni producent: Goran Bjelogrlić - Kobra film

broj komentara 0 pošalji komentar