Kulturni dnevnik

Jubilarni, dvadeseti Gitar Art Festival počinje koncertom Visentea Amiga, najboljeg svetskog flamenko gitariste i autentičnog naslednika Paka de Lusije.

Povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića, pokrenut je sajt i objavljeni su konkursna dokumentacija i kratki film o spomeniku, koji je trebalo da bude postavljen na Studentskom trgu. O razlozima kašnjenja izrade spomenika, polemikama u javnosti i zaostavštini Zorana Đinđića, za Kulturni dnevnik govori vajar Mrđan Bajić.

Novi roman Mišela Uelbeka Serotonin, čije je pojavljivanje pre tri meseca u Francuskoj proglašeno nacionalnim događajem, ovih dana objavljen je i na srpskom.

U okviru ciklusa Podrška mladim stvaraocima, u galeriji Haos otvorena je izložba skulpturalnih crteža i ambijentalnih instalacija Ivane Milev.

Svetska premijera baleta Viktorija održana je u Nordern baletu u Lidsu. Balet u koreografiji Kejti Marston, zasnovan je na pismima kraljice Viktorije.

Žiri Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, doneo je odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2018. godinu dodeli grupi autora - Slobodanu Jovanoviću, Miroslavu Mušiću, dr Jerku Denegriju i Borutu Vildu za katalog izložbe MAŠIĆ. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je istoričar umetnosti Slobodan Jovanović, jedan od dobitnika nagrade.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija...Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić

Realizator: Sanja Redžić

Montaža: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar