Upitnik: Duško Knežević - čovek sa crvene poternice Interpola

Duško Knežević, biznismen i vlasnik Atlas grupe u poslednjih dvadesetpet godina, prema sopstvenom kazivanju, bio je uključen u najvažnije državne poslove u Crnoj Gori. Do juče prvi bankar te države danas je najtraženiji begunac crnogorskog pravosuđa, koji se sumnjiči za milionske zloupotrebe.

U ekskluzivnom razgovoru koji smo vodili u Londonu, gde je kao britanski državljanin našao utočište, otkriva kako je od najmoćnijeg biznismena završio na crvenoj poternici Interpola.

Govori o tajnim putevima novca kojim su, kako tvrdi, finansirani svi izbori u Crnoj Gori, vladajuća partija i njen predsednik Milo Đukanović. Tvrdi da posle sfere "koverta", "glavni snimak" davanja mita čuva "za kraj" i da je spreman za pošteno suđenje posle promene političkih aktera u Crnoj Gori.

Knežević govori i o odnosima Crne Gore i Srbije, u kojoj je stekao svoju poslovnu imperiju, kao i o tome da li pojedini srpski političari imaju razloga da se zabrinu zbog donacija koje su od njega dobijali.

U ekskluzivnom intervjuu za Upitnik crnogorski biznismen Duško Knežević otkriva i druge detalje koji opisuju prirodu veza krupnog kapitala, političkih stranaka i same države i njenih institucija.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво