Zlatna ideja

U novoj epizodi serijala Zlatna ideja upoznaćemo preduzetnike opštine Vladimirci, koja ima svoj dug i zanimljiv istorijat. Košnice i oprema za pčelare iz ove opštine traži se u celom svetu, ali to je slučaj i sa drugim proizvođačima. Ovo područje pogodno je za razvoj voćarstva, stočarstva, poljoprivrede, ali i trgovine i turizma.

Porodica Stanišić se bavi stočarstvom od šezdesetih godina prošlog veka, još od vremena kada se mleko u Vladimirce nosilo sedam kilometara pešice. Živadin je delatnost, od koje i danas porodica živi, proširio 1995. godine.

Upoznali smo i Igora Nikolića koji je kao vrlo mlad preuzeo posao od oca i dede. Danas studira i bavi za uzgojem stoke.

Porodica Pantelić se pored uzgoja poljoprivrednih kultura, već pet godina bavi i voćarstvom, a dopunski posao našli su u tradicionalnoj proizvodnji ćumura.

U ovoj opštini u preduzetničke vode upustili su se prvobitno trgovci i porodica Ružičić, čija dva sina danas vode poslovanje.

Kompanija Fer trans 91 je osnovana 1991. godine i obavljanja usluga proizvodnje, trgovine i transporta.

Milorad Pavlović je diplomirani inženjer poljoprivrede, a pčelarstvom se porodično bavi već 25 godina, razvili su brend medena za proizvodnju meda i izradu košnica i pčelarske opreme.

Miloš Dimitrijević je nakon studija dobio posao u kompaniji Popović, koja je otkupila veliki kompleks mlinova u optini Vladimirci, što je izuzetno važno za opstanak mladih ljudi i razvoj ovog kraja.

Obišli smo i kompaniju Europolis koja zapošljava lokalno stanovništvo i lider je u proizvodnji građevinske opreme od čelika.

Urednica emisije: Tamara Jakovljević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво