Kulturni dnevnik

Na Velikoj sceni pozorišta Atelje 212, u četvrtak, 7. marta, premijerno će biti izvedena predstva "Homo faber''. Naslovnu ulogu tumači Svetozar Cvetković koji je tim povodom gost Kulturnog dnevnika.

Trideset godina od osnivanja Bitef teatra obeleženo je premijerom predstave "M.I.R.A" reditelja Andraša Urbana. Predstava je posvećena Miri Trailović, osnivaču BITEF-a i Bitef teatra.

Završen je 47.Fest. Tokom deset dana premijerno je prikazano 125 filmova.

Izdavačka kuća "Klio" ugostila je italijanskog pisca Dijega de Silvu, koji je predstavio svoj roman ‚"Bračna terapija za ljubavnike".

"Pet" je naslov nove serije koja se od 9. marta prikazuje na RTS-u.

Od ponedeljka, 4. marta počinje emitovanje četvrte sezone emisije "Autoportret".

Pjer Gitar, mladi autor, kompozitor i izvođač iz Kanade, u pratnji četvoročlane grupe, predstavio je publici u Beogradu svoj jedinstveni stil.

London uskoro dobija novu "akustički savršenu" koncertnu dvoranu. Muzička dvorana sa 2.000 sedišta biće deo čuvenog Barbiken centra.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar