Beovizija 2019

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 03. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019".

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Ovogodišnja Beovizija imaće šest voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Ana Babić ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri iz najvećeg studija RTS-a voditi uz pomoć glumačkog dvojca - Ivan Mihailović i Nebojša Milovanović. Iz Studija 9, koji će u danima festivala postati green room, uključivaće se Kristina Radenković i Bojana Marković.

Revijalni učesnici druge polufinalne večeri su: Sanja Ilić i Balkanika, Jelena Tomašević, Lea Sirk, Kaliopi, Laka i Mirela, Enilija Kokoić iz Jugoslovenske grupe Riva, koja je 1989 pobedila na Evroviziji.

Voditeljski par 28. februara biće Ana Babić i Nebojša Milovanović, a redosled izvođenja kompozicija druge polufinalne večeri je sledeći:

1. Ljubimo se - Sanja Rio

2. Budim te - Majdan

3. Čudo - Goga Stanić

4. Lutaš - Ana Popović

5. Radnički sin - Lord

6. Kruna - Nevena Božović

7. Boje - Džipsikord

8. Viktorija - Jana

9. Pogledaj u nebo - Lana i Aldo

10. Nema suza - Dženan Lončarević

11. Tvoje oči - Tina i Lola Amvon

12. Reči nisu dovoljne - Tamara Milanović

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво