Zlatna ideja: Zrenjanin, grad novih mogućnosti

U novoj epizodi serijala Zlatna ideja otkrivamo zašto je Zrenjanin jedan od lidera u oblasti IT tehnologija i dualnog obrazovanja. Kako je nekada ljubav najjači motor za pokretanje sopstvenog biznisa i kako se razvija porodično poslovanje uz praćenje savremenih trendova.

Na inicijativu IST klastera Zrenjanin, gradske uprave i IT kompanija pokrenuta je inicijativa otvaranja novih IT smerova u elektortehničkoj školi na srpskom i mađarskom jeziku.

Upoznali smo i Vuka i Inu, čija ljubav nije znala za granice, pa se Ina preselila iz Ukrajine i započela sa Vukom sopstveni biznis u ovom gradu.

Značajno mesto za obrazovanje mladih i razvoj preduzetništva jeste i Startit centar u Zrenjaninu, mesto koje pruža mogućnost korišćenja zajedničkog prostora za rad, što je od velike važnosti za one koji pokreću poslovanje kako bi mogli da nauče nešto od svojih kolega.

U Zrenjaninu smo pronašli i zanimljivu priču o jednoj od starijih fotogafskih radnji koju danas vodi Aleksandar Stanojev zajedno sa suprugom, a koja posluje skoro 60 godina.

Takođe, nekoliko marketrinških agencija odlično posluje u Zrenjaninu radeći kako za inostrane, tako i za domaće brendove, a zajedno čine IT klaster i način svog poslovanja predstavili su u emisiji Zlatna ideja.

Urednica: Tamara Jakovljević

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара