Kuhinja moga kraja

Četvrta epizoda: Ljiljana Vulić (1966), Staro Lanište

Kao dete se sa roditeljima prselila iz Kosovske Vitine u ovaj Jagodinski kraj. Završila je srednju prehrambenu, ali već odavno ne radi u struci. Sada je zanat u njenim rukama i jedna je od retkih koji se bave izradom asura.

Suprug Toplica joj pruža podršku za učešće na brojnim domaćim  i svetskim sajmovima, baš kao što je ona njemu pre više od 25 godina bila podrška sa tribina dok je uspešno igrao fudbal u ovdašnjem klubu.

Ljiljana je poslovima u domaćinstvu učila  i ćerku Tanju koja osvaja brojne nagrade u pripremi i dekorisanju torti, u okviru Udruzenja Zlatno Srce iz Laništa. Kuhinja je ovde Tradicionalna, ukusna i uglavnom od namirnica iz Ljiljaninog domaćinstva.

A da li Ljiljana ima domaće ćurane zbog kojih se i Jovanča vratio u Jagodinu i koje jelo je bilo glavno na Ljiljinoj trpezi, videćete kada stignemo u Lanište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво