Kuhinja moga kraja

U trećoj epizodi serijala "Kuhinja moga kraja" upoznaćemo vas sa Žikicom Carojević (1955) iz Novog Sipa.

Od detinjstva u Novom Sipu pored Kladova, živi život starih alasa, pa za nju Dunav nema tajni. Tako će ona u emisiji odati tajnu, ko je bio alas koji je ulovio morunu od 230 kg iz legende koju godinama prenose Novosipljani.

Žikici je Dunav večita inspiracija i lek za sve njene životne probleme. Iako ima sreću da kako kaže bude "srećno razvedena," njen život ni pre ni posle razvoda nije bio lak. Širokog srca posvetila se svojoj profesiji ugostitelja. Njena kuhinja je dobrim delom riblja. Tu su šaran, štuka, moruna, ali nađe se i domaće aronije, smokvi, hibiskusa, sušenog bilja. Nesuđeni modni kreator, krojački zanat koji joj je nekada bio dodatni izvor prihoda vremenom se pretvorio u ljubav prema modi. Ako vas neko u Novom Sipu na ulici oslovi sa "dušo moja" znaćete da je to sigurno Žikica, jedna od junakinja našeg novog serijala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво