Trinaest dana

Politički triler o najnapetijem trenutku hladnog rata - trinaestodnevnoj kubanskoj raketnoj krizi 1962. godine. (Thirteen Days, 2000)

13. oktobar 1962. godine američki špijunski avioni snimili su šokantne fotografije nad Kubom. Na njima se jasno videlo da su Sovjeti razmestili svoje interkontinentalne nuklearne rakete gotovo uz samu američku obalu. Projektili mogu stići do SAD-a za samo nekoliko minuta i ubiti 80 miliona ljudi.

Predsednik Džon Kenedii njegovi savetnici - njegov brat i tadašnji ministar pravosuđa Robert Kenedi kao i poseban savetnik u Beloj kući, Kenet O'Donel, na kog se Predsednik najviše oslanja, pokušavaju da izvrše pritisak na Moskvu da povuče svoje rakete kako bi se izbegao nuklearni rat.

I dok Kenedi i njegov tim traže miran način rešavanja krize, vojni predstavnici problem žele da reše invazijom na Kubu. Do 28. oktobra sledi 13 napetih dana - u istoriji poznatih kao razdoblje na rubu nuklearnog rata. Predsednik mora da pređe preko političkog minskog polja i izbegne treći svetski rat...

Uloge: Kevin Kostner, Brus Grinvud, Stiven Kulp, Dilan Bejker...

Režija: Rodžer Donaldson

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се