Zlatna ideja - tehnološko gnezdo Beograda

"Zlatna ideja" je dokumentarni serijal čiji je cilj da se gledaocima približe inspirativne, motivacione priče inovatora, preduzetnika i pokretača start- ap kompanija koji su strpljivo gradili svoje snove, korak po korak. Upoznaćete 60 preduzetnika, koji će kroz 12 epizoda auditorijumu poveriti na koji način se stiže od uspešne realizacije ”zlatnih ideja".

Zlatna ideja je emisija o motivacionim pričama preduzetnika koji su strpljivo gradili svoje snove, korak po korak. Kroz savremenu dokumentarnu TV formu pratimo na koji način se stiže od realizacije "zlatnih" ideja naših preduzetnika.

U prvoj epizodi upoznajemo vas sa mladim inovatorima i pokretačima startap kompanija u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Upravo kroz niz podsticajnih programa koje nude grad Beograd, Fond za inovacionu delatnost i Naučno-tehnološki park Beograd, mnogi timovi našli su svoje mesto u ovom tehnološkom gnezdu.

Pobednik Takmičenja za najbolju biznis ideju, Milan Trbojević, prepoznao je potrebe tržišta, posebno kolega koji započinju poslovanje za efikasnim knjigovodstvenim rešenjima i osmislio aplikaciju "džepni knjigovođa" 

Anja Varničić, nakon postdiplomskih studija u oblasti ekologije u Helsinkiju, vratila se u Beograd i zaposlila u svojoj struci. Ubrzo je inspirisana načinom na koji Finska ulaže u inovativno preduzetništvo rešila da pokrene sopstveni biznis i prijavi se za takmičenje i osvoji sredstva za razvoj "pametne bašte".

Pirate art bio je treće plasirani tim na takmičenju za najbolju startap ideju 2017. godine od 20 timova u finalu. Pored novčane nagrade osvojili su prostor, kao i podršku Naučno-tehnološkog parka Beograd za razovj svojih proizvoda uz pomoć tri-de štampe.

Jelena Rašić je završila studije komunikologije i ubrzo nakon fakulteta rešila da se posveti marketingu na društvenim mrežama i samostalno radi, pomažući kompanijama da komuniciraju sa svojim klijentima i reklamiraju na društvenim mrežama.

Nikola Krstić još kao učenik Srednje elektrotehničke škole "Nikola Tesla" osmislio je proizvod, pametnu rukavicu za slepe i slabovide za učešće na Takmičenju "Preduzetnik u srednjoj". Iako se nije plasirao među najbolje, nije odustao već se naredne godine prijavio za takmičenje za najbolju biznis ideju i osvojio drugo mesto sa kolegom Igorem Sužnjevićem.

Serijal "Zlatna ideja" autorke Tamare Jakovljević, podržali su Naučno- tehnološki park Beograd, Savet za zapošljavanje grada Beograda, Fondacija za mlade talente grada Beograda, Centar za socijalno preduzetništvo i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. 

Urednik serijala: Tamara Jakovljević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво