Lajanje na zvezde

Dogodovštine maturanata gimnazije koje su svakome bliske, snimljene prema knjizi "Lajanje na zvezde" Milovana Vitezovića u režiji Zdravka Šotre.

Radnja filma odvija se u provincijskom gradiću 1963. godine.

Glavni junak Mihailo Knežević se duhom, inteligencijom i znanjem uzdiže iznad ostalih đaka, a često i profesora. Njemu sticanje znanja u školi nije problem. Njegov problem je devojka iz razreda koju uporno osvaja.

Glavni suparnik mu je brat, momak koji već zna da pravi pare, pa mu škola i nije potrebna. Tu je i učenik koji se razmeće snagom i koga profesor fiskulture fanatično trenira za bokserskog šampiona, sve dok se sa meča u prestonici ne vrati modar i "podvijenog repa".

Jedan od učenika je obavezno "zlatno dete" za profesore, a ulizica za drugove.
Najviše je onih koji oskudno znanje pokušavaju da nadomeste nizom trikova i dosetki.

Režiju filma potpisuje Zdravko Šotra, a uloge tumače: Dragan Mićanović, Nataša Šolak, Nikola Đuričko, Velimir-Bata Živojinović, Nikola Simić, Igor Pervić i drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво