Promaja

Drma dremež, trese treš, pogledaj je ako smeš! "Promaja" je novi serijal Redakcije školskog programa, koji možete pratiti od subote 15. decembra. To nije samo serijal namenjen srednjoškolcima, već TV serijal koji srednjoškolci prave! Kreativni tim čine beogradski učenici, koji su tokom prethodnih nekoliko meseci vredno i posvećeno "otvarali prozore i vrata" da bi na vašim ekranima napravili "Promaju".

Zašto „Promaja"?

Naš narod se poslovično plaši promaje. Ovaj TV serijal Redakcije Školskog programa nastojaće (između ostalog) i da vas podseti da su to bapske priče u koje ne treba verovati. 

"Svako izdanje "Promaje" će vam stizati premijerno subotom. Govorićemo o temama koje nas zanimaju, na način koji je nama zabavan. Verovali ili ne, takvih tema ima mnogo. U njih ne spadaju rijaliti programi, tabloidi i crne hronike. Verovali ili ne.

Hoćemo da nas gledaju naši vršnjaci jer smatramo da u medijima nema dovoljno sadržaja za nas. Hoćemo da nas gledaju i stariji, jer smatramo da bi im ponekad dobro došlo da se prisete svojih mlađih dana.

Povrh svega, hoćemo sve da vas podsetimo da mi mladi nismo opravdana tema za razgovor samo onda kada može da se govori o našim problemima. Sasvim sigurno, imamo i neke probleme, ali imamo i dobre fore, čudne anegdote, lude ideje, fantastične priče i realne uspehe.

Dok nas bolje ne upoznate, obaveštavamo: "Nemojte nas se plašiti... čak i iako ponekad preglasno zalupimo vrata...", poručuju srednjoškolci članovi kreativnog tima koji stvara emisije novog TV serijala Redakcije školskog programa.

Gledaćete u prvoj epizodi:

U prvoj epizodi saznaćete nešto o naučniku koji je pržio ljude strujom kako bi ispitao pojam autoriteta, čućete šta je sve potrebno da bi se snimila dobra pesma (o Spartancima), upoznaćete Dragišu Dragija Savetu i njegov plemeniti poziv, i videćete kako bi priča o Davidu i Golijatu izgledala u svetu fudbala.

Urednice TV serijala "Promaja": Ana Pavlović i Višnja Pečenčić

Reditelj: Ivan Pecikoza

Saradnici srednjoškolci: Elena Damjanac, Lidija Simić, Đorđe Marinkov, Darko Mandić, Milica Cvetković, Dajana Osmani, Andrija Nedić, Aleksandar Pašalić, Irina Arsenijević, Ivana Milanov, Katarina Lazić, Mila Todorović, Vukašin Čečen, Nikola Đorđević, Marta Jovanović, Petar Jović, Natalija Nikolić, Relja Vasić, Anja Anđela Pantić

Drma dremež, trese treš, pogledaj je ako smeš od 15. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво