Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika karikaturista Jugoslav Vlahović dobitnik Gran-prija na najvećem svetskom konkursu karikatura Aydin Dogan Fondacije u Istanbulu.Konkurs je održan 35. put i neka je vrsta "Oskara za karikaturu".

Predstavom "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina, Jugoslovensko dramsko pozorište nastavlja da obeležava 70 godina od osnivanja.

U Madlenijanumu premijerno "Dolce vita" romantična komedija sa songovima.

U Salonu muzeja savremene umetnosti izložba Dragana Petrovića "Veseli svet" . Iz uzbudljivog pratećeg programa izložbe "Percepcije". Žena po meri društva "Galerije Matice Srpske" izdvajamo predavanje Želimira Žilnika i Sarite Matijević.

Renomirana džez pevacica Jelena Jovović nastupa na Kolarcu 8. decembra. Kulturni dnevnik predstavlja atmosferu sa zavrsnih priprema za koncert.

Predstavljamo i roman  Ivane Đilas "Kuća".

Na sceni "Petar Kralj" u pozorištu Atelje 212, premijerno je izvedena predstava "Stvaranje čoveka" reč kritike Ana Tasić.

Na radost ljubitelja dobrog zvuka francuski bend "Nuvel vag" 9. decembra ponovo gostuje u Beogradu .

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković

Realizacija :Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar