Rukomet(ž), EP: Srbija- Rusija

Rusija je u drugu fazu takmičenja prenela maksimalna četiri boda. Na startu turnira u grupi B Ruskinje su najpre pobedile Francuskinje sa 26:23, da bi već u drugom kolu i osigurale plasman u drugu fazu trijumfom nad Crnom Gorom sa 24:23. U poslednjem, trećem kolu prve runde, u meču bez rezultatskog značaja, Rusija je poražena od Slovenije sa 29:27.

Inače, Ruskinje su jedan od velikih favorita za pobedu na Evropskom prvenstvu, aktuelne su olimpijske šampionke, i četvorostruke svetske prvakinje.

Poslednju medalju na Svetskom prvenstvu osvojile su 2009. u Kini. Nedostaje im samo zlato sa Evropskih šampionata gde imaju srebro osvojeno 2006. i dve bronzane medalje koje su im pripale na prvenstvima u Rumuniji 2000. godine i na šampionatu starog kontinenta 2008. u Makedoniji.

Pored zlata u Riju na Olimpijskim igrama imaju i jednu srebrnu medalju 2008. u Pekingu.

Posle pobede Francuske nad Danskom u prvom kolu novoformirane grupe 1 u drugoj fazi Evropskog prvenstva, Francuskinje su se izjednačile sa Ruskinjama po broju bodova, ali Rusija ima meč manje.

Ukoliko naša selekcija koja je prenela dva boda pobedi na ovom meču, izjednačiće se sa ove dve reprezentacije po broju bodova i znatno će povećati svoje izglede da se nađe u polufinalu.

Srbija je dva puta pobedila na prvenstvu do sada, ekipe Poljske i Danske, dok su naše dame pretrpele i jedan poraz od Šveđanki koje su na startu drugog kruga izgubile od Crne Gore.

Srbija je trenutno na trećem mestu u grupi, a pobedom nad Rusijom Srbija bi mogla i do prve pozicije pred duele sa Crnom Gorom u ponedeljak, i domaćinom Francuskom u sredu.

Naš selektor Ljubomir Obradović uzda se u kvalitete Andree Lekić, Katarine Krpež-Šlezak, Stiljkovićeve, Dragane Cvijić na pivotu, potom dobar šut sa desnog beka Jelene Lavko i našu najiskusniju igračicu na golu, Tomaševićevu.

Ruskinje krasi izuzetno čvrsta i pokretljiva odbrana, tako da će naš tim kao i protiv Danske morati da igra raznovrsno u napadu i da koristi sve adute, pogotovo krila i kontre.

Naše pivote očekuje žestoka borba na crti, a bekove čvrst blok, tako da će Andrea Lekić lucidnim asistencijama morati da slama rivala u pozicionom napadu.

Komentator utakmice je Nemanja Matić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво