Plava ptica

Kako žive mravi, ko ih uči redu, kako je nastao ratluk, koja je najduža država na planeti i šta je magični konac? Odgovore na ova pitanja naći ćete u našem novom plavoptičastom letu, u subotu 08. decembra 2018. godine u 12:05č.

Osnovno pravilo bontona je da se ne kasni. Međutim, verovali ili ne, to nije tako u svim državama sveta. U jednoj državi, u kojoj je rođen čuveni pesnik Pablo Neruda, u kojoj se nalazi čuvena pustinja Atakama, pristojno je zakasniti od petnaest do trideset minuta. U pitanju je država Čile, koja se nalazi u Južnoj Americi, ali uopšte to nije jedina država sa takvim čudnim običajem.

Zahvaljujući poručniku Bubislavu Rediću saznaćemo šta su to kolonije mrava, kako žive... Saznaćemo da postoje mravi-radnici i mravi-ratnici, saznaćemo da mravi imaju svoje ljubimce, saznaćemo i to da mravi komuniciraju vrlo aktivno preko svojih antena. Saznaćemo još mnogo toga.

Naša gusarska posada plovi u novi "lov na znanje" i ovoga puta u pitanju je jedan vrlo slastan lov... Čuvena gusarska trojka otkriće nam šta je to ratluk, šta znači njegovo ime, kako je nastao... Otkrićemo vam samo deo ove slasne priče: ratluk je nastao tako što je jedan kuvar morao da smisli fenomenalnu poslasticu za svog sultana, koji je imao očajne zube i zbog toga nije mogao da jede tvrde bombone, koje su tada bile u modi. Poslastica se nije dopala samo sultanu, već kasnije skoro celom svetu.

U goste nam dolazi Škola plesa "Beodens", a komšije nastavljaju da ometaju, gnjave i pomalo zabavljaju.

Eksperiment?! Pa kako bez njega! Budite sa nama u subotu, 10. decembra 2018. godine u 12:05č i saznaćete šta nam je Osman pripremio.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, animator songova Miloš Gojković, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović Boris Milivojević, Andrijana Oliverić i naš počasni gost - Branisal Zeremski.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво