RTS ordinacija

Zdravo nedeljno popodne u RTS ordinaciji ovog vikenda donosi priču o moždanom udaru i zanimljivom iskustvu fotografa Dejana Milićevića. Biće razjašnjene zablude o uzimanju suplemenata, a čućete i kako napreduje kampanja "Rak je izlečiv". Na kraju će nutricionista pripremiti dva zdrava jela.

U prvom delu emisiju čućete neobičnu priču fotografa Dejana Milićevića, koji je zbog sumnje da je doživeo moždani udar nedavno ležao u specijalnoj bolnici "Sveti Sava". Upravo iz te specijalne bolnice u kojoj se bave neurološkim problemima dolazi dr Velibor Jolić, neurolog, koji će objasniti sve što bi trebalo znati o šlogu.

Istine i zablude o uzimanju suplemenata razjasniće klinički fiziolog prof. dr Tomislav Jovanović. Sazanaćete koje supelmente je dozvoljeno uzimati bez konsultacije sa lekarom, koji antioksidans može da zaustavi srce ako se previše uzima, kao i kako bi trebalo kombinovati suplemente da bi se postigli dobri rezultati i još mnogo toga korisnog.

U Ordinaciji će novinarke Informativnog programa RTS-a, Ana Stamenković i Ivana Božović, ispričati kako protiče kampanja "Rak je izlečiv", koju su početkom godine pokrenuli RTS i Ministarstvo zdravlja.

U bloku Hrana kao lek ćete videti kako se priprema gulaš od pečuraka, pogodan za vreme posta.

Saznaćete i kako se može napraviti kolač bez trunke brašna, a sve to pokazaće nutricionista Marija Stajić.
Autor i voditelj: Marija Popović.
Reditelj: Petar Stanojlović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво