Pljačka

Napeti triler, inspirisan napetom istinitom pričom. Davne 1971. godine, razbojnici su prokopali tunel do trezora banke u jednoj londonskoj ulici i pokrali novac i nakit vredan nekoliko miliona funti. (The Bank Job, 2008)

Ništa od tog silnog plena nikada nije pronađeno i niko nije bio uhapšen. Pljačka je bila vest na naslovnicama novina samo nekoliko dana, a zatim je nestala iz javnosti  rezultat Vladine odluke o ućutkavanju novinara.

Priča uključuje ubistvo, korupciju i seksualni skandal koji vodi sve do Kraljevske porodice priča u kojoj su, od svih upletenih, lopovi najneviniji.

Teri, odlučio je da se otrgne od svoje sumnjive kriminalne prošlost i posveti porodici. On je vlasnik prodavnice automobila i iako je pošten život kojim sada živi težak, ipak je tako najsigurniji. Ali, tada njegovu svakodnevicu uzdrma poseta stare prijateljice  prelepe Martin koja mu daje ponudu koja se ne odbija.

Iako je Teri u prošlosti kršio zakon, uvek je izbegavao velike prevare, jer dobro zna da s njima dolaze i veliki problemi, i bio je potpuno u pravu. Upravo jedan takav posao priprema Martin i potreban joj je Teri i njegova stara ekipa kako bi ga izveli.

Radi se o pljački banke, a Martin ima stopostotno siguran plan i sve potrebne informacije kako da izvedu taj posao.

Terija privlači laka zarada i u ovoj pljački vidi svoj poslednji kriminalni čin, kojim će osigurati egzistenciju porodice. On prihvata ponudu i nakon mukotrpnog rada i planiranja, ekipa pljačkaša se našla u sefu banke.

Na raspolaganju im stoji soba puna sefova, u kojima se nalazi nekoliko miliona funti, ali i još nešto što dovodi pljačkaše u veliku nevolju.

U jednom od sefova nalazi se mnoštvo prljavih tajni, koje će naše junake uplesti u smrtonosnu mrežu policijske korupcije, najokorelijeg londonskog kriminala i političkih skandala koji prete samom vrhu kraljevske porodice.

Uloge: Džejson Stetam, Safron Barouz, Danijel Mejs, Stiven Kembel Mur...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво