Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja Dana srpske akademije nauka i umetnosti otvoren je Audiovizuelni arhiv i Centar za digitalizaciju SANU. Njen upravnik, Radoslav Zelenović, gost je Kulturnog dnevnika.

140 godina Kolarčeve zadužbine obeleženo je Svečanim skupom, dodelom godišnjih nagrada, koncertom i izložbom fotografija iz arhive.

U Sankt Peterburgu održan je Međunarodni kulturni forum, na kome je učestvovala i delegacija iz Srbije. Dodeljene su i Evropske pozorišne nagrade.

Nagrada za režiju„Bojan Stupica" za 2017. godinu,koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, uručena je Andrašu Urbanu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

U Trsteniku su, tokom vikenda, održani 35. književni susreti "Savremena srpska proza", na kojima je predstavljen književni portret pisca Vladana Matijevića i održan okrugli sto pod nazivom "Poetika Miodraga Bulatovića i njeni refleksi u savremenoj srpskoj prozi". 

Predstavljamo novu knjigu Maria Vargasa Ljose "Razgovori u Prinstonu", sačinjenu na osnovu snimljenih razgovora sa studentima o književnosti, kulturi i politici.

Vodimo vas u Rim na multimedijalni spektak "Francuski impresionisti od Monea do Sezana". Moderna tehnologija na originalan način obogaćuje stvaralaštvo velikana slikarstva, čija igra svetlosti i fluidnost aktuelnog trenutka u potpunosti obuzimaju posetioca i pretvaraju ga u protagonistu spektakla.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30č. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović

Realizator: Sanja Redžić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво