Uz Fidela do kraja

Dokumentarno ostvarenje poznatog domaćeg reditelja Gorana Radovanovića "Uz Fidela do kraja", prvi je film u srpsko-kubanskoj produkciji. Reditelj u ovom delu razotkriva duh kasne faze fidelizma i sumira svoje najjače utiske sa Kube. (Con Fidel, pase lo que pase, 2012)

Dan pre proslave 52. godišnjice revolucije. Sudbina mnogih stanovnika Sijera Maestre su prikazani na dan ideološke ekstaze koja proslavlja događaj koji kao da je ironično prouzrokovao da vreme stane.

Antikonzumerizam je jedna od osnovnih odlika Kubanaca, gde čovek ne razmišlja u svakom momentu šta bi mu trebalo i šta bi mogao da kupi, već misli na ljudskost i postojanje. U filmu jedan stariji Kubanac uporno pokušava da startuje motor u stanju raspada, star nekoliko decenija. Ovo je jedna od simboličnih slika koja ukazuje na to da je ovo i film o apsurdnosti, o sizifovskom poslu - o pokušaju da se pokrene nešto što ne može...

Režija i scenario: Goran Radovanović

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво