"S Tamarom u akciji"- početak šeste sezone

Prva epizoda šeste TV sezone humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji" posvećena je akciji pomoći porodici Pavlović iz sela Gradac, u opštini Sjenica.

Baka Sretina (88), otac porodice Milodar, majka Ružica i troje dece Selimir (12), Miloš (8) i Suzana (4 godine), žive u staroj porodičnoj kući (u kojoj je odrasla i baka),.Nikada nisu imali kupatilo a paradoksalno- imaju ogromnu vlagu u kući... zbog kondenzacije, dotrajale stolarije i trošnog krova.

Pavlovići su vrlo omiljeni i poštovani u svom selu, žive od svog rada i od bakine penzije, dečjeg dodatka i nadnica koje zaradi Milodar, koji je po obrazovanju kuvar i mesar...

Deca idu u školu u susedno selo, Štavalj a imaju organizovan prevoz do tamo tek od glavnog puta. Do njega uglavnom pešače ili ih otac prevozi uz pomoć sanki i konjske zaprege. Žele da se školuju i da steknu zanate...

Tamara Grujić, autorka serijala: "Napravili smo im kupatilo, potpuno nov limeni krov, izolaciju i kao i uvek- kompletno uredili enterijer. Gradac je jedno od malobrojnih srpskih sela u opštini i svi meštani izuzetno pomažu jedni drugima. Imali smo fantastičnu saradnju sa opštinom a solidarni meštani i komšije su Pavlovićima uradili ceo krov, nastrešnicu i sve oluke.

Videćete kako nastaje pravi sjenički sir, posetili smo rezervat Uvac, Ušački pećinski sistem, Pešter, razgovarali sa poštarom koji jedini održava komunikaciju među ljudima u ovom kraju, razgovarala sam sa tri najdugovečnija starca na Pešteru. Družili smo se i sa nordijskim skijašima-bijatloncima i reprezentativcem Damirom Rastićem...

Radujemo se novoj TV sezoni, čitav moj tim je sa puno elana i motivacije pristupio i ovom, šestom ciklusu serijala. Obećavamo još bolje priče o snazi solidarnosti i uzajamne podrške, o značaju očuvanja porodice, negovanju tradicije i istrajavanju u negovanju pravih životnih vrednosti. Kao i do sada, pokazaćemo vam, u svom sjaju i lepoti- i sve dragocenosti prirode kao i najčuvenije znamenitosti zapadne Srbije.

Pratite naše akcije i priče petkom od devet uveče, na Prvom programu Radio-televizije Srbije."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво