Kulturni dnevnik

U okviru Generalne skupštine Evropske alijanse kompozitora i tekstopisaca, koja se organizuje u Beogradu od 17. do 20. septembra, održan je koncert Simfonijskog orkestra RTS, pod upravom Bojana Suđića.

Govorimo o Luiđiju Pirandelu i njegovoj drami Šest lica traže pisca. Predstava je izvedena sinoć u okviru BITEF-a, a režiju i adaptaciju ovog komada za Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba potpisuje Oliver Frljić.

Francuski institut u Srbiji poverio je mladoj i izuzetno talentovanoj strip autorki Jani Adamović da koncipira izložbu posvećenu strip autorkama sa Balkana i iz Francuske. Izložba je otvorena večeras uz tribinu pod nazivom Da li crtež ima pol?

U ogromnom prostoru ispod prestonice Finske leži uzvišeno kulturno čvorište grada. Postavlja se pitanje da li će Amos Reks, novi muzej vredan 50 miliona evra biti nova zvezda vodilja evropske umetničke scene?

Izložba Čudo kakofonije, koja na 57. Oktobarskom salonu okuplja 72 umetnika iz celog sveta, specifična je po tome što sa domaće i regionalne scene predstavlja umetnike svih generacija, od akademika do onih najmlađih. Umetnički direktori i kustosi izložbe Gunar i Danijel Kvaran, pozvali su, na izložbi struktuiranoj da predstavlja instalaciju kao ogledalo sveta, najmlađu generaciju domaćih umetnika, koji su afirmaciju već stekli izložbama u značajnim institucijama. Među njima je i Tijana Kojić, naš večerašnji gost.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Tijana Todorović
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво