Velika iluzija u Veneciji 2018.

Kako je Venecija ukrala filmove od Kana? Kako su se Kusturica i najsiromašniji predsednik na svetu Hoze Muhika upisali u zvezde 75. Mostre? Da li je filmska platforma pobedila bioskop? Kako je najstariji festival na svetu poentirao u duhu Ejzenštajnove sage "Da živi Meksiko"? Da li je lejdi Gaga bolja glumica od pevačice? Odgovore na ova pitanja nudi specijalno izdanje "Velike iluzije u Veneciji 2018." kojim počinje treća sezona emisije o filmu na RTS-u.

Fokusirati se na vreme tranzicije koja se događa filmu 21. veka - u rasponu od virtualne realnosti do takozvanog "streaminga" oličenog u platformi Netfliks, koncentrisati se na restaurirane "pronađene" i dovršene filmove kultnih autora poput Orsona Velsa, ali i na Holivud inkarniran u rimejkovima, ukazuje da, iako je najstariji na svetu, Venecijanski festival nastoji da ide u korak s vremenom odstupajući od konvencija kojih se drži konkurencija.

U emisiji predstavljamo nove potencijalne učesnike predstojeće trke za Oskara. Oskarovci Laslo Nemeš, Florian Henkel von Donersmark, holivudska zvezda Džef Goldblum, naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica, bivši urugvajski predsednik Hoze Muhika, latinoamerički reditelji Karlos Rejgadas i Pablo Trapero, samo su neki od protagonista "Velike iluzije u Veneciji 2018."

Autor emisije: Sandra Perović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво