Birmingemska banda, četvrta sezona

Premijerna četvrta sezona jedne od trenutno najpopularnijih stranih serija dolazi na RTS. Priča o bandi iz Birmingema osvojila je svet, a gledaoci u Srbiji imaju priliku da je prate na Prvom programu RTS-a. (Peaky Blinders, 2013)

"Napravio sam dogovor sa ljudima moćnijim čak i od naših neprijatelja... verujte mi!" Poslednja epizoda treće sezone "Birmingemske bande" ostavila je gledaoce - i celu familiju Šelbi - u šoku. Vođa klana, Tomi Šelbi očigledno je izdao svoju porodicu i predao je policiji, ali joj se zakleo da ima plan kako da je spase. Zato se na početku serije nalazi otuđen od svih, sve dok se ne pojavi nova pretnja koja ih dovodi u opasnost.

"Sve je i dalje komplikovano i haotično, ali kada se desi jedna stvar, svi će morati ponovo da se udruže", izjavio je, glavni glumac, Kilijan Marfi i dodao: "Nove okolnosti i spoljašnja pretnja znače da porodica mora da se regrupiše i radi ono što najbolje radi, kao u prvoj sezoni. Svi likovi su stariji i dosta je vode proteklo, ali ja vidim mnogo paralela sa počecima serije i mislim da sve one vrednosti prinicipi koji su pomalo atrofirali kod Tomija sada ponovo počinju da klijaju".

Pretnja porodici dolazi u liku Luke Kangrete, mafijaškog naslednika iz Njujorka koji dolazi u Birmingem da se osveti za ubistvo oca. Luka je, ispostaviće se, po karakteru veoma sličan Tomiju. Stiven Najt tvrdi da je Luka Kangreta, kog će tumačiti holivudski glumac, Edrijen Brodi, najveća pretnja s kojom se porodica do sada suočila.

U četvrtoj sezoni upoznajemo još jednog novog lika: Čarli Marfi igraće Džesi Iden, aktivisktinju sindikata koja je ušla u istoriju tokom dvadesetih godina prošlog veka boreći se za ženska prava. Šarlot Rajli vraća se kao Mej Karlton. Stiven Najt nije želeo da otkriva kakav će odnos imati sa Tomijem ovoga puta, sem da gledaoce čeka "malo iznenađenje", dok se Šarlotin suprug u privatnom životu, Tom Hardi, takođe vraća kao Alfi Solomons, za "konačni obračun" sa Tomijem.

Jedno je sigurno - i kreator i glumci se slažu da je ovo najbolja i najveća sezona do sada, a to potvrđuju i rejtinzi po kojima četvrta sezona nadmašuje sve prethodne, sa prosečno od 3,3 do 3,5 miliona gledaoca po epizodi.

Bi-Bi-Si je već potvrdio snimanje pete sezone koja će pratiti dešavanja između 1928. i 1929. godine.

Serija Birmingemska banda (Peaky Blinders) nekoliko puta je nominovana za nagradu BAFTA, koju je i dobila ove godine.

Uloge: Kilijan Mefi, Helen Makrori, Tom Hardi, Džo Kol, Edrijen Brodi, Šarlot Rajli, Ejdan Gilen...

Režija: Stiven Najt

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво