Tenis - Dejvis kup: Srbija - Indija

Drugi put u poslednjih osam godina Dejvis kup reprezentacija Srbije bori se za opstanak u Svetskoj grupi i ponovo joj je rival selekcija Indije.

Obe ekipe oslabljene su neigranjem najbolje rangiranih tenisera, Đokovića i Krajinovića, odnosno Bambrija, ali i u ovom sastavu srpski tim ima ulogu favorita, naročito jer se igra na šljaci i to pred domaćom publikom u Kraljevu.

Susret otvaraju u petak od 14 sati Laslo Đere i Ramkumar Ramanatan, koji se nisu ranije susreli, čak ni na čelendžerima. Đere je trenutno 86. teniser sveta, sve svoje najbolje rezultate ostvario je na šljaci (tri ATP polufinala, dve titule na čelendžerima) nedavno je dobio i prvi gren slem meč u Njujorku i stekao dodatno samopouzdanje. Ramanatan je 135. na ATP listi, ima 23 godine i još uvek nije bio među 100 najboljih, ali je ovog leta neočekivano došao do prvog finala na turniru u Njuportu.

Potom će Dušan Lajović igrati prvi put u karijeri protiv Prađniša Gunešvarana, 162. na svetskoj rang listi, koji je najveći uspeh postigao baš na šljaci, osvojio je proletos čelendžer u Kini. Lajović je ove godine pobedio Del Potra, bio je polufinalista Liona i četvrtfinalista turnira Masters 1000 serije u Madridu, a na Ju-Es openu ga je u 3. kolu eliminsao Džon Izner posle neizvesna četiri seta. On je ponovo na 56. poziciji, najboljoj u karijeri, pa bi trebalo da donese siguran poen protiv momka koji još uvek nije odigrao nijedan gren slem meč, niti je prošao dalje od 2. kola na ATP turnirima.

Meč dublova je u subotu od 15 časova, indijski par Rohan Bopana i Šriram Balađi imaće zbog Bopaninog iskustva blagu prednost protiv srpskog tandema Nikola Milojević i Danilo Petrović, ali naši momci su pre nekoliko godina na čelendžeru u Indiji stigli do polufinala, znaju kako igra Balađi i probaće da iskoriste njegovo neiskustvo na šljaci. To će ujedno biti i debi u nacionalnom timu 26-godišnjeg Danila Petrovića, trenutno 233. na ATP listi u singlu, kome je servis vrlo jak adut zbog visine od 203 centimetra.

Ukoliko ne bude bio rešen meč posle prva dva dana, u nedelju od 13 časova igraće Lajović i Ramanatan, a potom i Đere i Gunešvaran. Srbija želi da izbori 12. uzastopnu sezonu učestvovanja u Svetskoj grupi, dok su Indijci poslednji meč u elitnom rangu odigrali baš protiv Srbije 2011. godine u Novom Sadu, kada je naša reprezentacija trijumfovala sa 4:1.

Direktni prenosi svih mečeva su na Prvom programu, a komentarisaće ih Vladimir Mijaljević i Miloš Krivokapić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво