Srpski startap u ligi milijardera

Kako je startap kompanija iz Niša prodata u Americi za 165 miliona dolara.

Početkom avgusta većina medija u Srbiji pisala je o kompaniji Frejm. Zapravo je kalifornijska, mada je njen osnivač Nišlija i imaju kancelarije u Nišu i u Beogradu. Frejm pravi softver pomoću kojeg i najslabiji kompjuter može da koristi najbolje programe, pod uslovom da je povezan na internet. I pre ove prodaje bili su veoma cenjeni u svetu, prikupili su 30 miliona dolara od raznih investitora koji su mislili da Frejm radi dobar posao i sada im se to veoma isplatilo. Kako je Frejm za šest godina postojanja od nule stigao do 165 miliona dolara, kakvi su planovi sa kompanijm Nutaniks koja ih je kupila i hoće li od toga i Srbija videti neku korist, za Oko magazin ekskluyivno govori osnivač kompanije Frejm Nikola Božinović.

Nedavno se mnogo govorilo o tome da bi vojni rok ponovo mogao da bude uveden u Srbiji. U isto vreme i istrazivanja javnog mnjenja su pokazala da je u Srbiji 75% odsto gradjana za uvodjenje obaveznog sluzenja vojske. U danasnjoj emisiji pogledajte i pricu o tome koliko je od te velike podrske ostalo u septembarskom vojnom roku, odnosno koliko se mladica i devojaka zaista javilo u kasarne i koliko je reoditelja poslalo svoju decu u vojsku.

Urednik: Gorislav Papić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]