Kulturni dnevnik

U Novom Sadu će od 27. do 30. avgusta biti održan 13. Međunarodni novosadski književni festival. Tim povodom gost Kultrunog dnevnika je Jovan Zivlak pesnik, kritičar i esejista, predsednik Društva književnika Vojvodine i osnivač festivala.

U Galeriji nauke i tehnike SANU u toku je izložba "Srpska leksikografija od Vuka do danas" autora prof. dr Rajne Dragićević i dr Nenada Ivanovića, kao deo programa 16. Međunarodnog kongresa slavista, koji se održava u Beogradu od 20. do 27. avgusta.

U RTS-u je potpisan protokol o saradnji Bitefa i Kulturno umetničkog programa naše kuće, kojim je preciziran način praćenja festivala kao i direktan prenos jedne predstave iz ovogodišnje selekcije.

U Novom Sadu je predstavljen koncept pod nazivom "Kaleidoskop" koji podrazumeva brojne programe kojima se oslikava sva kulturna raznolikost Novog Sada, buduće evropske prestonice kulture 2021. godine.

Prisustvo kritike u medijima danas je poput susreta sa retro sakoom u ormanu. Radio-televizija Srbije neprestano neguje kritiku u svom programu. Naš jubilej je povod je da se podsetimo uglednih kritičara koji su deo, ne samo televizijske već i kulturne istorije. Kao i da pokažemo koliko je kritika važna u jednoj kulturi.

U švajcarskim Alpima održan je najveći svetski festival alpskog roga. Taj instrument je osim u Švajcarskoj, popularan i u Nemačkoj i Francuskoj.

Urednik Lidija Božić
Montažer Tijana Todorović
Realizator Sanja Redžić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се