Oko: Grčka - potraga za nestalim u plamenu

Da li tek lokalizovanje požara otkriva razmere tragedije na Atici?

U Grkoj je trodnevna žalost zbog tragedije i požara u kojima je za sada život izgubila 81 osoba. Strahuje se da će broj stradalih biti i veći, jer se oko 200 ljudi vodi kao nestalo. O razmerama nesreće svedoče ugljenisana tela na koja nailaze spasioci na kopnu, i utopljenici koje pronalaze na moru. Simbol tragedije je selo Mati koje je praktično zbrisano sa lica zemlje.

Kako pomoći stradalima? Da li je pomoć potrebnija onima koji su ostali bez ičega ili onima koji traže članove porodica koji su nestali?

Da li su požari zaista lokalizovani? Postoji li opasnost da se ponovo aktiviraju? Šta su uzroci požara?

Kako je vreli talas zahvatio severnu Evropu i Kanadu? Da li je neuobičajeno vrelo leto u hladnijim delovima planete iznenađenje?

Šta je još, osim klimatskih promena, uzrok previsokih temperatura?

Gosti Oka: Vlada Plemić, pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a, Goran Mihajlović, pomoćnik direktora RHMZ-a i novinar Slobodan Marković, dugogodišnji dopisnik iz Atine.

Iz Atine se uključuju ambasador Srbije Dušan Spasojević i dopisnik Radio Beograda Majda Šimunec.

Emisiju vodi Dragana Ignjić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво