Donor organa: biti ili ne biti?

Šta je pretpostavljena saglasnost o doniranju organa

I danas su poslanici raspravljali o setu o medicinskih zakona u Skupštini, a poslednjih dana najviše prašine je podigao Zakon o presađivanju organa, odnosno odredba o pretpostavljenoj saglasnosti o doniranju organa. To znači da bismo od trenutka kada zakon, o kome se glasa sutra, stupi na snagu, svi mogli da budemo potencijalni donori. Malo je reći da je javnost podeljena, i zato su tema Oka svi naši strahovi kada je o ovoj temi reč.

Gosti emisije su pukovnik prof. dr Đoko Maksić, načelnik Klinike za nefrologiju i koordinator za transplantaciju VMA, i Ana Stamenković, novinarka RTS-a koja već godinama vodi kampanju o transplantaciji Produži život. Govoriće i Danica Grujičić, načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, kao i Nikolina Vujackov, koja čeka transplantaciju jetre.

Emisiju vodi Nataša Đulić Banović.
Urednik: Gorislav Papić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво