Iz Rusije s ljubavlju

Iz Rusije s ljubavlju je drugi u seriji filmova o Džejmsu Bondu. U ovom filmu Bond odlazi u Istanbul tragom pisma Tatjane Romanove. (From Russia with Love, 1963)

U pismu stoji da će ona dati Bondu Lektora, rusku mašinu za dekodiranje ako on sam dođe po njega. On ne shvata da iza toga stoji klopka koja mu sprema agencija Spektra. Njega treba da ubije Red Grant pod komandom Rose Kleb. Iako se od njegovog odlaska u Istanbul sve komplikuje, on uspeva da se dokopa mašine da spase Tatjanu i da ubije neprijatelje.

Od stalnih Bondovih saputnika pojavljuju se: M i Gospođa Manipeni i Kju.

Zanimljivo je da u ovom filmu Džejms Bond na povratku iz Istanbula Orijent ekspresom prolazi kroz Srbiju i Hrvatsku, gde se ukrcava u brod za Veneciju.

Uloge: Šon Koneri, Danijela Bjanki, Robert Šo, Lote Lenija, Bernard Li, Lois Maksvel, Dezmond Luelin...

Režija: Terens Jang

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво