Uz nas se raste

Od 28. aprila 2018. na Prvom programu RTS-a pod sloganom "Uz nas se raste" Redakcija školskog programa počela je sa emitovanjem novih 12 epizoda serija: "Uprirodise" i "Šarlo vas vodi"

Uprirodise: Tara Utočište mnogih četinara

Jedanaesta epzoda dečijeg ekološkog televizijskog serijala Uprirodise pod nazivom Tara nas vodi na ovu ne samo po svojoj lepoti posebnu planinu. Zašto je Tara još posebna saznaćemo u društvu Sunčice, Šumenka i Zvukoslava Medvedovića koji u ovoj epizodi dobija jednu istaknutiju ulogu. Da razjasni sve nedoumice oko značaja Tare za biljni i životinjski svet u epizodi se pojavljuje i Gorocvetić Borkica, renomirana zaštitnica prirode.

Dečiji serijal Uprirodise je nastao u produkciji Zanatsko Filmske Zajednice.

Šarlo vas vodi: Kina

U 11. epizodi Šarlo i družina vas vode na Azijski kontinent, u Kinu. Družina je bila na kineskom zidu - jedinoj građevini koja se vidi sa Meseca, zatim u Zabranjenom gradu, družili su se sa monasima iz Šao lina i maskirali se sa čarobnjakom Đoletom u Bien-lien - poznatog lika iz Sečuanske opere. Naučite koji je glavni grad Kine, kako izgleda, kako se igraju deca u Kini, kako se deca u Kini najčešće zovu, kako se na kineskom kaže volim te. Autor serijala za decu Šarlo vas vodi je Nermin Ahmetović, produkcija Art beat centar.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво