Fudbal - SP: Urugvaj - Saudijska Arabija

U sredu od 17:00 časova na stadionu Rostov Arena utakmicu drugog kola grupe A igraju Urugvaj i Saudijska Arabija. Direktan prenos na našem Prvom programu.

Urugvaj je možda i najveći favorit da iz ove grupe prođe u nastavak takmičenje sa prve pozicije. U prvom kolu su se mučili sa oslabljenim Egiptom koji je igrao bez najboljeg igrača i prve zvezde tima, Muhameda Salaha. Jedini gol na tom susretu Urugvajci su postigli u samom finišu utakmice, to jest u 89. minutu kada je posle kornera Sančeza mladi Štoper Himenez postigao svoj prvenac na Svetskim prvenstvima i obezbedio Urugvaju prva tri boda.

Sa druge strane, Saudijska Arabija pretepela je najubedljiviji poraz u dosadašnjem delu Svetskog kupa. Deklasirani su na otvaranju od Rusije sa 5:0 i već sada ih svi otpisuju u borbi za nokaut fazu. Da li mogu da se vrate i naprave iznenađenje protiv velikog favorita Urugvaja, koje bi im ostavilo nadu da mogu među 16 najboljih videće se u sredu. Ukoliko izgube, Saudijski fudbaleri završavaju takmičenje u grupi i čeka ih nakon toga, barem za njih, revijalna utakmica u trećem kolu sa Egiptom.

Biće ovo prvi međusobni meč Urugvaja i Saudijske Arabije na velikim nadmetanjima. Napad Urugvaja predvodiće i ovoga puta Kavani i Suarez od kojih se očekuje da prorade baš na ovom meču i započnu seriju koja bi Urugvaj mogla daleko da odvene na ovom Svetskom šampionatu.

Komentator utakmice između Urugvaja i Saudijske Arabije biće Nemanja Matić.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво