Fudbal - SP: Poljska - Senegal

Poljska i Senegal sastaće se prvi put. Robert Levandovski i ekipa vratili su se na najvažniji turnir na svetu posle 12 godina, i to sa ambicijom da urade više nego što su uspeli na poslednja dva šampionata u kojima su uzeli učešće.

I u Nemačkoj i u Koreji i Japanu su ispali u grupi, i bili su daleko od uspeha koji su ostvarile generacije iz 1974. i 1982. kada su osvajali treće mesto. Do sada od afričkih selekcija nisu gubili, mada imaju jednu pobedu i dva remija.

Senegal je do sada samo jednom igrao na Svetskom prvenstvu, i tada su bili pravi hit. Na otvaranju su pobedili aktuelnog svetskog prvaka Francusku i uz još dva remija uspeli su 2002. da prođu grupu. Bili su bolji i od Švedske, a zaustavila ih je tek Turska u četvrtfinalu. Sada, sa najmlađim selektorom na mundijalu, koji je tada bio kapiten tima žele da ponove veliki uspeh, mada im u grupi u kojoj su još Kolumbija i Japan neće biti lako.

Utakmica se igra u utorak 19. juna na stadionu Spartaka u Moskvi, a početak je u 17 časova.

Komentator Miloš Krivokapić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара