Kulturni dnevnik

"Bolivud" indijska filmska industrija koja godišnje iznedri više od hiljadu filmskih ostvarenja stiže i u Narodno pozorište u Beogradu. U našoj, srpskoj verziji reč je o mjuziklu "Bolivud", po tekstu i u režiji Maje Pelević, čija premijera je simbolično najavljena za večeras, na nekadašnji Dan mladosti. U glumačkoj ekipi su Miloš Đorđević, Pavle Jerinić, Danijela Ugrenović, Jelena Đokić, Suzana Lukić i Bojana Đurašković.

Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija nastupa večeras sa violinistom Robertom Lakatošem na Kolarcu.Mlada zvezda u usponu izvešće sa orkestrom Konjovićev "Jadranski kapričo", a na programu su još Hendlova "Muzika na vodi" i Debisijevo "More".

Muzej Jugoslavije simboličnom proslavom Dana mladosti otvara program "Leto u muzeju". Program će otvoriti VIS Limunada nastupom sa velikim brojem gostujućih izvođača i modnom revijom letnjih kolekcija mladih dizajnera. U Muzeju će tokom leta biti održan i Književni festival Krokodil, kao i niz koncerata.

GuruShots takmičenje u kome učestvuju fotografije umetnika sa svih meridijana, u Beograd je dovelo internacionalnu izložbu fotografija "Nightlife" na kojoj će, od 85 hiljada fotografija koje su učestvovale u ovom foto izazovu i 12 miliona glasova, biti izložena najbolja dela 600 fotografa iz preko 90 zemalja. Od toga, 40 fotografija će biti prikazano u štampanoj formi, dok će ostatak biti digitalan.

Više od 4 decenije tragalo se za Rembrantovom slikom "Portret mladog gospodina "koja je otkrivena na jednoj od aukcija Kristija u Londonu pre dve godine, a sada je dokazana i njena autentičnost.

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Predrag Ejdus, koji je, zajedno sa Renatom Ulmanski, ovogodišnji dobitik Sterijine nagrade za naročite zasluge za unapređenje pozorišne umetnosti i kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik i voditelj: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво