S Tamarom u akciji

Akcija u Sokobanji, za dve unuke i njihovu baku Miru

Porodicu Rašić-Tošić iz Sokobanje je prijavilo mnogo njihovih sugrađana, znajući za njihovu tešku situaciju. Naime, baka Miru (64), i unuke Tamaru (18) i Jovanu (15), zadesile su nesvakidašnje porodične tragedije. U domu u kom sada žive njih tri, u poslednjih deset godina umrle su majka i tetka devojčica (Mirine obe ćerke) zatim je preminuo i njihov otac a potom i deda - Mirin suprug... svi četvoro su izgubili životne bitke sa karcinomom.

I tu nije kraj nedaćama ove porodice - mlađa Mirina unuka, Jovana, boluje od autizma i ide u specijalnu školu. Starija unuka, Tamara, ide u srednju turističku školu i radi preko leta (sa bakom čisti apartmane za izdavanje i prodaje sladoled). Ova mlada devojka nažalost pati od hipohondrije, zbog svega što joj se dogodilo (kad god je nešto zaboli, misli na najgore, i sl.). Ipak baka Mira se lavovski bori za obe unuke i to je, kaže - i održava u životu...

Žive u bakinoj porodičnoj kući, koja je godinama nadograđivana. Na malu kuću od blata su bukvalno dozađivane prostorije, na kraju i dva hodnika, kroz koje se ulazi u kuću. Porodični objekat je na uglu dve ulice, zgrada je iskrivljena počevši od krova, zidova do podova.

Majstorima i ekipi Tamare Grujić je na ovoj porodičnoj kući je mnogo toga predstavljalo ozbiljan građevinski i arhitektonski izazov...

Međutim, kao i uvek, energija i odlučnost tima Tamare Grujić su nepresušne pa zato svaki pa i najveći problem postaje rešiv: ponovo je, potpuno spontano, pokrenut novi "talas solidarnosti" i angažovao se veliki broj radnika i komšija koji su želeli da pomognu. Ekipa tesara je zamenila ceo crep na krovu, popravljene su grede svuda gde je krov prokišnjavao. Stavljeni su oluci, zidovi sređeni gips pločama, urađena fasada.

Tamarina ekipa je uspela i arhitektonski da uradi još nešto dodatno a izuzetno - da ovoj divnoj porodici obezbedi siguran izvor prihoda: deo kuće renoviran je u apartman za izdavanje, sa posebnim ulazom!

Kao i uvek, Tamara Grujić sa predstavnicima porodice kojoj pomaže, poseti i kraj u kom sprovodi akciju: obišli su termalne izvore Sokobanje, nacionalni park Ripaljku i Kanjon Moravice, koja krije predivne plaže. Saznaćemo i za specifičnosti sokobanjske narodne nošnje, naučiti kako se igra čuveno sokobanjsko kolo (jedno od retkih u Srbiji, koje se igra "u levo")... Videćete i neobične lepote sela Vrmdža, koje iz godine u godinu ima sve više novih žitelja, koji dolaze iz inostranstva.

Iako je ovo 11-ta, od ukupno 13 akcija/epizoda pete sezone TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji", verujemo da će, zbog divne porodice ali i zbog nesvakidašnje problematike građevinskih radova - izmamiti najviše vaših emocija...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво