Bekstva

Ovaj film snimljen je prema stvarnom događaju, koji se odigrao 22. avgusta 1941. godine, kada je grupa od 32 robijaša-komunista, pobegla iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. (1968)

Pored ovog filma, o ovom dogaćaju snimljen je i 1978. godine film "Stići pre svitanja" u režiji Aleksandra Đorđevića.

Grupa komunista zarobljena u tamnici predratne Jugoslavije, sa izbijanjem rata i pred opasnošću od mogućeg streljanja, odlučuje se na bekstvo. Počinje kopanje tunela, ali voda ugrožava ovaj put. Ostaje samo da se juriša na stražu.

U toj grozničavoj atmosferi, stare dileme izbijaju na površinu. Jedan od zatvorenika, mučen kompleksom izdaje, ne želi da izađe na slobodu, smatrajući da više ne zaslužuje da bude revolucionar. I dok se ostali spremaju da učine očajnicki pokušaj, on, tražeci smrt, otkriva da se voda iz tunela povukla. Put u slobodu je sada otvoren...

Uloge: Bata Živojinović, Ljuba Tadić, Slavko Simić, Zlatko Madunić, Rade Marković, Ratislav Jović, Slobodan Aligrudić...

Režija: Radoš Novaković

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво