Kulturni dnevnik

Gost je rediteljka i osnivač Dah teatra Dijana Milošević. Povod je knjiga "Dah Theatre A Source Book", Denisa Barneta koja je nedavno objavljena u Americi. To je prva knjiga u potpunosti posvećena Dah Teatru iz Beograda za koju je predgovor napisao čuveni reditelj Euđenio Barba.

Majska izložba grafike otvorena je u Galeriji Grafičkog kolektiva, u isto vreme dodeljena je nagrada "Veliki pečat". Majska izložba grafike beogradskog kruga postoji skoro sedam decenija i poznata je kao jedna od najstarijih i najvažnijih godišnjih izložbi koje se održavaju kontinuirano. Da li je to poslednja izložba u ovom prostoru?

U Domu omladine predstavljen je prvi broj magazina "Moderna vremena'' koji se, po rečima uredništva obraća radoznalom čitaocu zasićenom medijskom površnošću, digitalnom bukom i ideološkom isključivošću, a koji traži spore, "dugočitajuće" eseje kao autentična svedočanstva o ovom vremenu.

Nakon izložbe slika Ljubodraga Jankovića Jaleta u Paviljonu Cvijeta Zuzorić otvoren je u Galeriji ULUS drugi deo retrospektive koju čini oko 50 crteža.  Publika tako ima priliku da  upozna opus ovog značajnog umetnika druge polovine 20. veka. Sva izložena dela su pozajmljena iz muzeja, državnih institucija i privatnih kolekcija.

U toku je Deveti "Beogradski tango susret", Internacionalni festival argentinskog tanga. Pored učešća na plesnim radionicama, koje vode najpoznatiji argentinski tango plesači, učesnici  su u prilici da  plešu i danju i noću na velikim  milongama. Naša ekipa je bila na ovom događaju.

U Hong Kongu, koji je postao meka za kolekcionare iz celog sveta aukcijska kuća Sotbi organizovala je  najavu aukcije Modiljanijeve slike Ležeći akt, koji će sobzirom na interesovanje dostići cenu od 150 miliona dolara. Aukcija je zakazana za 14. maj u Njujorku, a ljubiteljima umetnosti biće ponuđena na prodaju i još neka dela impresionista i predstavnika moderne umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Nikola Manić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво