Kulturni dnevnik

Svečana akademija povodom 70 godina Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu održana je u Narodnoj biblioteci Srbije.

Nagradu Terpsihora svake godine, povodom Svetskog dana, igre dodeljuje Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije. Ove godine, nagradu i Specijalnu pohvalu dobila je prvakinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Bojana Žegarac Knežević.

U okviru 43. NOMUS-a nastupili su Kvartet Kelemen, zajedno sa našim vrhunskim pijanistom koji već dugi niz godina živi u inostranstvu - Aleksandrom Madžarom.

Zbirka pesama Borisa Mladenovića iz grupe Jarboli, pod nazivom Smešna muka promovisana je u vidu solo koncerta na sceni Kult, jer su sve pesme u ovoj knjizi napisane za pevanje uz pripadajuću im muziku.

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić otvorena je retrospektivna izložba Ljubodraga Jankovića Jaleta.

Na svečanosti u bečkom Umetničko-istorijskom muzeju Marini Abramović uručena je godišnja nagrada ugledne kreativne fabrike Globart, a u Galeriji Krincinger otvorena prateća izložba Dva srca.

Biblioteka Matice srpske sutra proslavlja svoj dan. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar