Kuhinja moga kraja

Od nedelje, 15. aprila počinje četvrta sezona serijala "Kuhinja moga kraja" u istom terminu, od 15 časova, na programu RTS-a

Čast da otvori ovu sezonu pripala je Seki Vanuzić iz sela Gornjane, nedaleko od Bora. Energična i preduzimljiva Vlajna, bivša frizerka, odrekla se gradskog života i u ovom kraju koji sa razlogom zovu "Mala Švajcarska" napravila veliko i bogato domaćinstvo. Pored brojnih životinja, Seka i njen suprug Grade, gaje voće i povrće a najpoznatiji su po proizvodnji sireva koji svakodnevno izlaze iz male porodične mlekare. Kačkavalj obogaćen paprikom, sremušem, susamom ili kikirikijem je njihova specijalnost i osnovni izvor prihoda.

Starija ćerka živi sa porodicom u Boru i podarila im je dve unuke, dok se mlađa, studentkinja muzičke akademije, sa dečkom iz Beograda prošle godine preselila kod njih. Specijalitet Sekine kuhinje i ovog kraja su vlaške plašinte.

Svaka emisija ima u fokusu jednu od žena, njeno domaćinstvo, način njenog života, proizvode koji se na njenoj farmi gaje... U takmičarskom delu programa, za svako od tri jela koje priprema (predjelo, glavno jelo, desert), domaćicu ocenjuju njene gošće.

Na kraju serijala, domaćica koja je osvojila najviše poena biva proglašena pobednicom serijala i dobija novčanu nagradu od 100 000 din. Učesnice ovog programa su kako žene koje ceo život žive na selu, tako i one koje su rešile da gradski život zamene za selo, a takvih je svakog dana sve više.

Sve recepte iz emisije možete pronaći na zvaničnoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво