Nemanjići - rađanje kraljevine

Deseta epizoda: Šta je ljubav prema sili i moći

Stefan je zabrinut jer ne zna na koga može da se osloni u upravljačkim poslovima. Raška mu predloži Bogdana, za koga kaže da je pošten, odan i razborit. Stefan prihvati njen predlog i proglasi Bogdana upraviteljem dvora.

Stefan ode u manastir po svoju decu, Komninu i Radoslava. Radoslavu nedostaje majka i pita Stefana šta se dogodilo sa njom, zašto je morala da ih napusti.

Raški nije drago što ne sme u javnosti da se obelodani njena ljubavna veza sa Stefanom. On je zabrinut. Najpre treba da učvrsti mir u zemlji koja je iznurena ratovima i razbojnicima koji su se namnožili. Za lični život imaće vremena tek kasnije.

Reditelj serije je Marko Marinković, a scenarista Gordan Mihić.

Glavne uloge u desetoj epizodi igraju Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac, Nada Šargin, Dragan Mićanović, Vučić Perović, Tanasije Uzunović, Ljubomir Bulajić, Aljoša Vučković, Andrej Šepetkovski i Ana Stefanović.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се