Fargo

Deveta epizoda: Emet odlazi u policijsku stanicu kako bi sve priznao, gde se nalazi s Glorijom i priča joj kako se sve dogodilo s Rejom... Međutim, spletom neobičnih okolnosti njegovo priznanje se odbacuje i policija hapsi drugu osobu.

Varga pokušava da se otarasi Niki, tako što će je ili namamiti da im se pridruži ili otrovati, ali mu ni jedno ni drugo ne polazi za rukom. Šta više, Niki i gospodin Vrenč ih ucenjuju da im za 24 sata obezbede 2 milona dolara ili će u suprotnom njihovo sumnjivo poslovanje biti prijaveljno poreskoj upravi...

Nakon emitovanja prve i druge sezone planetarno popularne serije "Fargo", gledaoci imaju priliku da pogledaju i treći nastavak, koji je pobrao odlične kritike i osvojio Zlatnog globusa. Ljubitelje krimića očekuje još jedna uzbudljiva sezona sa potpuno novim likovima, neverovatnim zapletom, tragikomičnim scenama, Juanom Mekgregorom u čak dve uloge i Goranom Bogdanom u ulozi hladnokrvnog ukrajinskog ubice.

Treća sezona serije Fargo smeštena je u 2010. godinu i prati šeficu odeljenja policije u dolini Edna, Gloriju Burgl. Ona istražuje ubistvo svog očuha, Enisa Stasija, dok se istovremeno sa istragom prepliće sitno rivalstvo između dva brata blizanca, Emeta i Reja Stasija.

Dok je Emet oličenje uspešnosti u Americi, Rej je je ćelav i gojazan, neugledni policijski službenik, koji oduvek živi u senci svog uspešnijeg starijeg brata, kriveći ga za sve životne neuspehe. Njihovo rivalstvo prati isprepleteni niz događaja, koji počinje sitnom krađom a vodi ka ubistvu, mafijaškim poslovima i nadmetanju u ubistvima. Ono što je zanimljivo da obe uloge - Emeta i Reja tumači Juan Mekgregor, koji je za ulogu Reja morao da "nabaci" nekoliko kilograma, zbog čega je, kada bi glumio Emeta, morao da nosi steznik. Ipak, da se odlično snašao u dvostrukoj ulozi potvrđuje i to što je na nedavno održanoj ceremoniji dodele Zlatnih globusa dobio nagradu za najboljeg glumca.

Meri Elizabet Vinsted glumi lukavu, snalažljivu i privlačnu Rejevu devojku, Niki Svango, koja je jedina svetla tačka u Rejevom životu. Iako je na uslovnoj, ona odlučuje da rizikuje sve i pomogne Reju da se obogati i vrati ono što mu pripada.

Keri Kun tumači lik Glorije Burgl, šefice lokalne policijske stanice. Sveže razvedena majka Glorija, pokušava da razume svet u kome živi, a u kom su ljudi više vezani za svoje telefone, nego za ljude iz svoje okoline.

Dejvid Tjulis tumači lik V.M.Vargasa, misterioznog usamljenika i pravog kapitaliste, koji ne preza ni od čega i dolazi da Emetu saopšti loše vesti.

Hrvatski glumac Goran Bogdan (kod nas veoma zapažen po ulogama u filmu Bićemo prvaci sveta i seriji Senke nad Balkanom)

je veličanstveno dočarao lik nemilosrdnog plaćenog ubice - Jurija Gurke.U trećoj sezoni pojavljuju se i neki od likova koji su nam poznati iz prethodnih sezona... ali da ne otkrivamo previše...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво