Kuhinja moga kraja

U trećoj sezoni upoznaćemo novih sedam žena koje žive u različitim krajevima zemlje. One putuju vozeći se u maštovito brendiranom mini autobusu, od jednog do drugog seoskog domaćinstva, kroz najrazličitije predele.

U šestoj epizodi predstaviće nam se uvek raspoložena domaćica Zuzana Jonaš, Slovakinja iz Kovačice. Udovica u penziji, majka dva sina i baka petoro unučadi. Kratko je živela u Nemačkoj, bavila se pozamanterijom ali već više od dve decenije radi u porodičnoj firmi koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa.

Posao je otpočeo njen suprug, a danas ga vodi mlađi sin Miroslav. Talentovana, kao i skoro svi žitelji srpske prestonice naive, Zuzana odlično veze, plete, slika i peva. Predsednica je Udruženja žena "Kovačica" i majstor specifične slovačke kuhinje koja traži vreme i strpljenje. Posebno je ponosna na svoju plnjaninu i kovačku tepsiju, neizostavna jela na trpezama ovog kraja.

Svaka emisija ima u fokusu jednu od žena, njeno domaćinstvo, način njenog života, proizvode koji se na njenoj farmi gaje... U takmičarskom delu programa, za svako od tri jela koje priprema (predjelo, glavno jelo, desert), domaćicu ocenjuju njene gošće. Na kraju serijala, domaćica koja je osvojila najviše poena biva proglašena pobednicom serijala i dobija novčanu nagradu od 100 000 din. Učesnice ovog programa su kako žene koje ceo život žive na selu, tako i one koje su rešile da gradski život zamene za selo, a takvih je svakog dana sve više.

Sve recepte iz emisije možete pronaći na zvaničnoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/kuhinjamogakraja/?fref=ts

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара