RTS ordinacija

Zanimljivi gosti i teme očekuju vas u novoj RTS ordinaciji za naciju. Na početku će biti reči o čulima ukusa i mirisa, zatim će biti razjašnjene zablude o skeneru i magnetnoj rezonanci. Za one koji sede ceo dan, biće korisno da nauče koje vežbe mogu raditi u kancelariji. Na kraju ćete čuti koliko je vode potrebno unositi svaki dan.

U prvom delu emisije biće reči o vrlo interesantnoj i malo pominjanoj temi - problemi čula ukusa i mirisa. Kako se gube ova čula, kako se leče i na koje bolesti ukazuju saznaćete od otorinolaringologa dr Novaka Vukoja. Kako je shavtio da ne oseća miris i ukus i koliko ga je to uplašilo otkriće Zoran Živanović Žika iz grupe "Zana".

Istine i zablude o skeneru i magnetnoj rezonanci razrešiće radiolog dr Bojan Banko iz Kliničkog centra Srbije. Saznaćete kada bi trebalo ići na koji pregled, šta je opasno i za koga, zbog čega se daje kontrast i ko ne sme da ga primi i još mnogo drugih korisnih informacija.

U Ordinaciji ćete saznati kako se može vežbati u kancelariji, da li je dobro sedeti na pilates lopti i koje je bolje rešenje. To će objasniti i pokazati fizijatar dr Milan Mileusnić i fizioterapeut Bojan Ilić.

U bloku Hrana kao lek čućete koliko je vode potrebno piti svaki dan. Zašto je to važno objasniće nefrolog dr Gordana Peruničić Peković.

Autor i voditelj je Marija Popović

Reditelj je Petar Stanojlović

broj komentara 0 pošalji komentar