Plava ptica

U subotu u 12 i 5 čeka nas novi plavoptičasti let! Saznaćemo ko je vetrolog i čime se bavi, saznaćemo od čega se sastoji violina, saznaćemo štošta o gusarima i koja je omiljena hrana bubašvaba.

Gusarska mapa je ovog puta rešila da se poigra sa našom gusarskom posadom i pred njih stavila pojam - gusari! Naši gusari Oki i Boki uvereni su da o tome sve znaju, međutim... na kraju to ne izgleda tako. I oni će biti iznenađeni činjenicom da nemaju svi gusari gusarski povez, da na gusarskim brodovima nije bilo žena, saznaće zašto gusari uvek nose skupocenu minđušu, da svoje blago ne sakrivaju nigde, jer nemilosrdno sve troše i najzad... da uopšte nije uobičajeno da gusari imaju papagaje.

Ovog puta odlepršaćemo do Kanade, velike i daleke države, koja je velika kao 28 Srbija! Tamo se govori i engleski, i francski jezik. Tamo živi polarni medved, tamo postoje mostovi samo za životinje... Čućete već u našem veselom songu!

Ugostićemo i mladu violinistkinju, Nikoliju Jovičić. Ona će nam reći nešto o sebi, ali i o svom instrumentu violini, za koji je jako vezana, jer je stara preko sto godina. Upoznaće nas sa delovima violine i podeliti sa nama svoju ljubav prema ovom nežnom instrumentu.

Tu su naše dosadne, ali sve draže, komšije... Tu je naš eksperiment, a tu je i naša gošća, gospođa Promaja! Ona je vetrolog, a vetrolozi se bave vetrom. Ali ne običnim vetrovima, već vetrovima kao što je na primer "vetar u leđa"... To je posebna vrsta vetra koja pomaže ljudima. Koji još vetrovi pomažu ljudima i ko njih kontroliše, saznaćemo od naše gošće u subotu.

Naš tim čine: Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović (urednice), Ivan Milanović (reditelj), Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević, Jelisaveta Seka Sablić (glumci), Snežana Popović (scenograf), Irina Mitrinović (kostimograf), Dragoljub Ilić Ilke (kompozitor), Miloš Gojković (animator) i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво